• Liefde voor verhalen en mooie taal is mij met de paplepel ingegeven. Persoonlijke verhalen, ik houd er zo van. Als kind hing ik aan de lippen van mijn oma, die prachtig kon vertellen. ’s Ochtends vroeg, in het grote bed, deelde ze met mij haar levensverhalen. Ook mijn vader, die bij iedere passende gelegenheid een gedicht of mooie tekst voordraagt, is een inspiratiebron. Misschien koos ik daardoor wel voor het vak van toneel. Nu geniet ik in mijn werk van het begeleiden van mensen die hun verhaal willen vertellen.

Wanneer presentatie-coaching

  • Wanneer je je presentatie wilt voorbereiden zonder slapeloze nachten en je je verhaal ontspannen wilt vertellen, òndanks zenuwen.
  • Wanneer je tijdens het vertellen echt binnen wil komen bij je toehoorder en in contact wil blijven met jezelf.
  • Wanneer je jouw presentatie eigenheid en kleur wilt geven met een goede opbouw vanuit een heldere kernboodschap en een persoonlijke insteek.

Je verhaal verhelderen en krachtig maken

Een presentatie is altijd een verhaal. Als je met mij aan de slag gaat, gaan we met eenvoudige middelen de structuur en inhoud van je verhaal verhelderen en krachtig maken. Mijn achtergrond als theatermaker helpt daarbij. Op zoek naar de kern van wat je wilt vertellen. En hoe je dat doet op jouw eigen, persoonlijke manier.

Spreekplezier en jouw specifieke sprekers-kwaliteiten staan daarbij centraal. Daarbij laat ik je al je zenuwen omarmen. Zo kan de eventuele nachtmerrie die presenteren of spreken in het openbaar nu voor je is, veranderen in een bijzondere ervaring. Kwetsbaarheid is je kracht.

Individuele coaching

Een individuele coaching is passend bij het voorbereiden van een specifieke presentatie.

In geval van spreekangst of andere stresscomponenten die het spreken voor publiek moeilijk maken, kan deze vorm van coaching geschikt zijn. Ook bij de wens om samen juist vooral te kijken naar een goede opbouw en inhoud kun je mijn hulp individueel inschakelen. Meestal zijn zowel het ‘hoe’ als het ‘wat’ aan de orde.

We gaan oefenend aan de slag. We starten met een goede, inhoudelijke opbouw van je verhaal. Als dat helder is, gaan we kijken naar de wijze waarop je je verhaal vertelt. Bij eventuele spanning die er bij je leeft, nodig ik je uit om die te verduren in plaats van daarvan weg te willen. Ik maak opnames die we samen bekijken en die je na afloop krijgt toegestuurd.

De sessies duren gemiddeld tweeëneenhalf uur, meestal in een serie van drie keer.

De kosten voor individuele coaching zijn:

Vanaf € 150 excl. btw per uur voor bedrijven en instellingen.

Voor zzp’ers reken ik € 175 excl. btw per sessie.

Reacties:

“Agnes, Ik wil jou hartelijk danken voor de steun die je me gegeven hebt, de aanmoediging om los te komen van het papier als ik voor een grote groep mensen moet spreken. Het is gelukt! De koudwatervrees die ik altijd voelde voor een grote groep was helemaal weg. Vanaf het eerste moment dat ik voor de zaal stond had ik het gevoel de zaak onder controle te hebben. Ik heb zelfs zonder microfoon gesproken voor 110 mensen, het was muisstil en mijn verhaal sloeg in als een bom. Ik had echt contact met de toehoorders. Achteraf veel complimenten. Als ikzelf of collega’s een steuntje in de rug willen bij een presentatievoorbereiding, dan slechts één adres. Nogmaals dank!”

“Agnes heeft mij op een praktische manier gecoacht in een vijftal sessies gericht op het anders omgaan met situaties die voor mij spanning meebrengen. Door haar coaching heeft Agnes ervoor gezorgd dat ik beter in contact kan komen met mezelf en mijn omgeving. Samen met Agnes heb ik onderzocht waar mijn belemmerende factoren zitten om hier vervolgens gericht mee aan te slag te gaan. Agnes coacht praktisch, leren door te doen en is een erg prettig persoon in de omgang. Agnes weet een veilige situatie te creëren waar je je op je gemak voelt om jezelf te ontdekken, en waarin je je kwetsbaar durft op te stellen. Dit heeft mij inzicht opgeleverd in wie ik ben en vooral meer rust en vertrouwen in wat ik doe.”

Groepstraining

Mijn training op maat duurt minimaal een dagdeel en is geschikt voor kleine groepen. Afhankelijk van de behoefte kan de training ook uitgebreid worden naar een één- of meerdaagse training.

Het voordeel van een training volgen met meerdere deelnemers is dat je meteen in een groep kunt oefenen. Zij vertegenwoordigen je toekomstige publiek. Samen werken we van de inhoud naar de vorm. We ontdekken met elkaar hoe je een goed verhaal opbouwt en wat daar bij komt kijken aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Wat is de kern van je boodschap?
  • Wat zijn de eventuele visuele hulpmiddelen die je gebruikt, zonder dat ze de aandacht van jouw verhaal afleiden?
  • Hoe vertel je je verhaal?
  • Wat bekrachtigt de inhoud en wat leidt juist af?

De training is interactief en dynamisch. Samen creëren we een open en veilige sfeer.

De kosten van een groepstraining:

Vanaf € 600 excl. BTW voor een dagdeel en € 1100 excl. BTW voor een hele dag. Interesse? Neem dan contact  met me op.

Mijn trainingen worden afgenomen door diverse onderwijs-instellingen en o.a door Female-Capital, het vrouwen-netwerk van De Nederlandse Bank, Radboud Universiteit, teams en leidinggevenden van diverse middelbare scholen in Nijmegen.

Reacties

“Agnes doorgrondt snel wat nodig was om een professionele presentatie te geven. Op no nonsens-manier gaat ze direct aan de slag, ze denkt mee, geeft directe feedback, stimuleert tot meer effectief gedrag. Na een dagdeel trainen, kan ik niet anders zeggen dat dit geleid heeft tot een sterk verbeterde presentatievaardigheid met meer rust en oog en oor voor de toeschouwer. Ik beveel Agnes zonder enige terughoudendheid aan!”

“Training Presenteren en Pitchen bij Agnes Bergmeijer gevolgd! Als je een presentatie geeft, stel je je kwetsbaar op. Vandaag heb ik handvatten gekregen om ondanks die kwetsbaarheid krachtig en to the point over te komen! Agnes, bedankt!”

“ik heb een workshop presentatietraining gedaan bij Agnes. Erg goed; confronterend maar op een zeer vruchtbare manier. Ze heeft ons in korte tijd op een heldere manier een paar zeer bruikbare handgrepen meegegeven en ook leren kijken naar onszelf. Aan te bevelen dus!”

“Ik heb een erg goede training presenteren gevolgd bij Agnes. Ze is een goede observeerder, zorgt voor een prettige en veilige sfeer en werkt efficiënt en doelgericht. We hebben hard gewerkt, maar ook veel plezier gehad, voor mij een voorwaarde voor zinvol leren.”