Graag werk ik op een lichte en speelse manier, intuïtief. Ik werk vanuit eenvoud maar schuw de diepte niet. Mensen in hun kracht en kwetsbaarheid boeien mij eindeloos. Hun verhaal is wat mij intrigeert en interesseert. Daarbij word ik gedreven door liefdevolle nieuwsgierigheid . Muziek, taal, theater en natuur spelen in mijn leven, een belangrijke rol.

In 1968 ben ik geboren in Eindhoven en groeide ik op in het Brabantse Nuenen. Van 1985 tot 1989 heb ik de opleiding tot docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht gevolgd.

Presentatie-coaching

In 2014 ben ik ik opgeleid tot aan de School voor Presentatie-coaching Presentatie-coaching van Arold Langeveld. Als presentatie-coach/trainer en inspireer ik graag, zowel individueel als in groepsverband, en coach ik je bij het voorbereiden van presentaties of om van je spreekangst af te komen. Mijn trainingen worden afgenomen door diverse onderwijs-instellingen en o.a door Female-Capital, het vrouwen-netwerk van De Nederlandse Bank, Radboud Universiteit Nijmegen, teams en leidinggevenden van diverse middelbare scholen in Nijmegen.

Stem en zang-coaching

De trilling van de stem kan direct binnenkomen en raken. Dat fascineert me. Omdat ik mij meer wilde verdiepen in de kracht van de stem volgde ik de tweejarige Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie. Sindsdien werk ik als stembevrijder en zangcoach. Deze pure en eenvoudige manier om met stem en zang
te werken, geef ik graag door in mijn cursussen, workshops en individuele lessen.

Acteren, zingen

De afgelopen dertig jaar acteerde en zong ik in diverse producties bij verschillende theatergezelschappen. Met tientallen voorstellingen tourden we langs alle grote en kleine Nederlandse podia. Eén van de hoogtepunten was een tournee door de USA en Canada met de voorstelling Love that dog van theatergroep Kwatta.

Sinds de toneelschool ben ik gegrepen door het Franse chanson. Vertaald naar het Nederlands door Peer Wittenbols, zing ik, onder begeleiding van Mike Roelofs, liedjes van Barbara: Agnes zingt Barbara.

Regisseren

In de afgelopen 30 jaar heb ik vele producties geregisseerd, zowel in het amateur- alsook in het professionele circuit. Ik regisseerde o.a Zus Konijn bij theatergroep Kwatta.

Bij Theatergroep Fien de producties: Hoeveel zou de wereld wegen en Wakker.

Op dit moment werk ik aan het lied-programma van kleinkunstenaars De Andersons en regisseer hun voorstelling : Een Mooiere Wereld.

In mijn regie’s zoek ik naar een directe en transparante toon. De thema’s zijn divers, belanghebbend, herkenbaar, rakend, en altijd gelardeerd met een gezonde dosis humor.

Trainingsacteren

Ook werk ik al jaren als trainingsactrice en co-trainer op het gebied van gedrag en communicatie voor Bureau Zuidema, Groeien in Organisaties, Trajectum, Radboud Universiteit Nijmegen en het RUMC.

Ik woon in Nijmegen met Ronald. We hebben twee kinderen, Sam en Imme.